rodos24.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χειμερινές διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά

Κοινοποίηση

Αυξημένη η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου

Αρκετά καλή είναι η πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου που οδεύει προς το τέλος της στο νησί της Ρόδου. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού τον Νοέμβριο η τουριστική κίνηση θα εξελιχθεί καλύτερα τις άλλες χρονιές.

Τόσο στη Ρόδο όσο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου καταγράφηκε αυξημένη κίνηση παρά το γεγονός ότι το νησί της Ρόδου δοκιμάστηκε από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, που λειτούργησε ανασχετικά στην τουριστική κίνηση για περίπου τέσσερεις εβδομάδες.

Την ικανοποίηση του για την σεζόν εξέφρασε με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου Δημήτρης Σαλαχούρης, λέγοντας μάλιστα ότι ο Οκτώβριος ήταν ένας εξαιρετικός μήνας και ότι και ο Νοέμβριος θα πάει εξίσου καλά.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι «η σεζόν ήταν πάρα πολύ καλή. Οι ξεναγοί εργάστηκαν, δεν έχω στοιχεία αλλά πήγε πολύ καλά. Υπάρχει μόνο το παράπονο από τους καταστηματάρχες για την αγοραστική ικανότητα των τουριστών, αλλά αυτούς τους τουρίστες έχουμε. Η Ρόδος είναι ένας προορισμός μαζικού τουρισμού και πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του κόσμου. Καλό θα είναι να διατηρούμε τις υπηρεσίες μας σε όσο πιο υψηλά επίπεδα γίνεται με ευγένεια και χαμόγελο. Κι ελπίζω κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε στον τομέα αυτόν.»

Ο Οκτώβριος ήταν από τους καλύτερους των τελευταίων ετών και ο Νοέμβριος απ’ό,τι βλέπω, θα πάει εξίσου καλά επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαλαχούρης, τονίζοντας ότι «όχι μόνο λόγω της μικρής επέκτασης της σεζόν μέχρι τα μέσα του μήνα, αλλά και λόγω των κρουαζιερόπλοιων, καθώς κάποια έρχονται στο λιμάνι μας αντί να πάνε στο Ισραήλ και την Αίγυπτο λόγω του πολέμου. Ελπίζω να τελειώσει γρήγορα εκεί ο πόλεμος».

«Η φωτιά του Ιουλίου μάς επηρέασε για ένα πολύ μικρό διάστημα. Οι φορείς ανταποκρίθηκαν γρήγορα, τα αντανακλαστικά ήταν σημαντικά και αντιστρέψαμε γρήγορα την ιδέα που είχαν τα μέσα ενημέρωσης για τη Ρόδο ανά την Ευρώπη. Οι επισκέπτες μας συνειδητοποίησαν ότι είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και μέσα σε δύο εβδομάδες είχαμε ανακάμψει» τόνισε επίσης ο κ. Σαλαχούρης.

πηγη/www.newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκδήλωση «Βία & διακρίσεις κατά των γυναικών»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Έβαλε το μπικίνι της και βγήκε στις χιονισμένες Άλπεις

Ρόδος: Βρέθηκαν οι χαλκογραφίες που εκλάπησαν από την Φιλέρημο