rodos24.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια για εκλογές οργάνων στη σκιά της μετωπικής Κασσελάκη – Τεμπονέρα

Κοινοποίηση

ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνουν τα σενάρια για άμεση εκλογή καθοδηγητικών οργάνων, αν και είχε αποφασιστεί αυτό να γίνει μετά τη διαξαγωγή των ευρωεκλογών

Ανεβαίνει η ένταση λίγες ώρες πριν το τετραήμερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας των σεναρίων που κυκλοφορούν ότι ενδέχεται να συζητηθεί η άμεση εκλογή νέων καθοδηγητικών οργάνων (Κεντρικής Επιτροπής – Πολιτικής Γραμματείας) τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στην πρόφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποφασίστηκε ότι οι εκλογές για τα νέα όργανα θα πραγματοποιούνταν μετά τις ευρωεκλογές.

Αν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί τότε αναμένεται να προκαλέσει νέα εστία έντασης στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, μετά την αιφνιδιαστική απόλυση με εντολή Κασσελάκη, του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή για την απομάκρυνση ενός κορυφαίου στελέχους και δικηγόρου-εργατολόγου πρώτης γραμμής, η εκδήλωση με ομιλητές τον ίδιο και τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιογλου.

Συγκεκριμένα, παραμονές της εκδήλωσης, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε το παρών, ο διευθυντής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε στον Διονύση Τεμπονέρα. Του μετέφερε ότι ήταν απόφαση του προέδρου η διακοπή της συνεργασίας του νεαρού στελέχους με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παρείχε τα τελευταία χρόνια και σε καθημερινή βάση επιστημονική τεκμηρίωση για τα νομοσχέδια.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν δημοσιοποίησε τότε το θέμα, αλλά στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αυτό αποκαλύφθηκε, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε στο στέλεχος του κόμματος πως «Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων».

«Πρόεδρε η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια αλλά με πράξεις», φέρεται να του απάντησε ο Διονύσης Τεμπονέρας, συμπληρώνοντας πως έχει τρεις μήνες να προσκληθεί στα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης και πως πληροφορείται πως είναι «κομμένος από τον Προέδρο».

Μάλιστα, είπε ενώπιον όλων των στελεχών, ότι τον πήρε τηλέφωνο ο εκ μέρους του ο Μανώλης Καπνισάκης και του ζήτησε να διακόψει τη συνεργασία.

Πήγη:www.newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουρκία: Το γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη

«Συνάντηση εργασίας στην Δημοτική Ενότητα Ατταβύρου για θέματα Πολιτικής Προστασίας»

Ανάπλαση και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Λιμάνι Ακαντιάς ως τη Νέα μαρίνα Ρόδου