rodos24.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΔΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη μείωση του ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Κοινοποίηση

Απέστειλε υπόμνημα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Τη μείωση του ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο, ζητεί -με υπόμνημά της στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Η πρόταση, όπως αναφέρει, προέκυψε από τη βαθιά πεποίθηση ότι η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα μοναδικό μέτρο, που μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Οι κύριοι λόγοι, τους οποίους επικαλείται για τη στήριξη του αιτήματός της είναι ότι η Δωδεκάνησος ως παραμεθόριος περιοχή αντιμετωπίζει προκλήσεις από τις γειτονικές, μη ευρωπαϊκές περιοχές και βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και υπηρεσιών, ενώ προβάλλει και τις πληγές από τις φωτιές του περσινού καλοκαιριού, που θα αργήσουν πολύ να κλείσουν.

«Με τη μείωση του ΦΠΑ, θα δοθεί ένα σαφές μήνυμα υποστήριξης προς την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του τουρισμού. Η οικονομική επιβάρυνση του εγχειρήματος της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ σύμφωνα με υπολογισμό του Οικονομικού Επιμελητήριου Δωδεκανήσου δεν ξεπερνάει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Αντ’  αυτού θα υπάρξει όφελος από αυξημένο κύκλο εργασιών στις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις και από αυξημένη κατανάλωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο: Ι.Χ. συγκρούστηκε με γάιδαρο – Νεκρή 24χρονη συνοδηγός

Νέα Αριστερά: Να γίνει με δημοσιότητα η αυριανή συζήτηση των εκπροσώπων των κομμάτων με τη Μέτσολα

Παύλος Μαρινάκης: Ανοικτός διάλογος με κλειστούς δρόμους δεν γίνεται