rodos24.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της ΠΓ, οι αιχμές και οι συμβιβασμοί με το βλέμμα στο Συνέδριο την Πέμπτη – Πού αναμένεται ενδιαφέρον

Κοινοποίηση

Με το βλέμμα στο Συνέδριο που αρχίζει την Πέμπτη το απόγευμα, με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του κόμματος επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους της έντασης που άρχισε με αφορμή το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τα μέλη και κορυφώθηκε με την επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία. Οι δύο πλευρές κάνουν λόγο για συμφωνία «αμοιβαίας εμπιστοσύνης» προκειμένου να αποφευχθεί νέος γύρος εσωστρέφειας ενόψει και των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Το παρασκήνιο της θυελλώδους συνεδρίασης της ΠΓ
Υπήρξαν αμοιβαίες υποχωρήσεις από τις δύο πλευρές. Έτσι έληξε το δεύτερο ημίχρονο στην δεύτερη επεισοδιακή συνεδρίαση της πολιτικής Γραμματείας. «Μη με αμφισβητείτε» ήταν το ήταν το μήνυμα του κ. Κασσελάκη. «Λευκή επιταγή για πάντα δεν υπάρχει» ήταν το μήνυμα από την πλευρά των στελεχών της ΠΓ, στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «στις ευρωεκλογές όλοι κρινόμαστε και όλοι θα κριθούμε». Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και ένα τρίτο μήνυμα από κορυφαία στελέχη: «Όχι άλλες εκπλήξεις ενόψει συνεδρίου».

Διαρροή ανέφερε ότι η Πολιτική Γραμματεία επαναβεβαίωσε την στήριξή της προς το πρόσωπό του προέδρου, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία. Μόνο ένα μέλος της πολιτικής Γραμματείας ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα της ανάκλησης της επιστολής και απορρίφθηκε από όλους ενώ το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στο iSyriza.

Ξεκινά το κρίσιμο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
Στο συνέδριο που ξεκινάει αύριο (22/2) αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή οι σχεδιασμοί του και τα μηνύματα εντός και εκτός κόμματος. Με το σύνθημα «Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα» αυτό που επιδιώκουν αυτό το διάστημα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αφήσουν πίσω την εσωστρέφεια του τελευταίου 48ωρου. Ο πρόεδρος και τα στελέχη πρόκειται να εμφανιστούν ως μία εναλλακτική διακυβέρνηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Έως την Κυριακή τις 25/2 θα πραγματοποιούνται παράλληλα τραπέζια για όλους τους τομείς.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρόδος: 119 ετών γίνεται αύριο ο Γυμναστικός Σύλλογος «Διαγόρας Ρόδου»

Ρόδος: Επεισόδια στο παιχνίδι Διαγόρας-Παναχαϊκή -Στα δικαστήρια 27 φίλαθλοι της πατραϊκής ομάδας

Ρόδος: Ανακυκλώνοντας πλαστικά αγοράζουν και προσφέρουν αναπηρικά αμαξίδια