rodos24.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάστρε: «Θέλω να κατακτήσω τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Κοινοποίηση

O έμπειρος Ισπανός μπακ του “Δικεφάλου του Βορρά” παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην πατρίδα του, όπου έκανε αναδρομή στην καριέρα του και μίλησε για τα όνειρα που έχει με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Αναλυτικά όσα είπε στη “Marca” ο Χοάν Σάστρε:

Για το αν υπάρχουν άνθρωποι που τον έχουν βοηθήσει στην καριέρα του: «Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που σε βοηθούν, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Για παράδειγμα, φέτος έχει έρθει στον ΠΑΟΚ, στο πλευρό του προπονητή, ένας ψυχολόγος. Μας βοηθά να διαχειριζόμαστε όλες τις καταστάσεις, να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση με την μέγιστη θετική διάθεση, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλοι που με έχουν βοηθήσει».

Για το πώς ήρθε στον ΠΑΟΚ κι αν υπήρχαν και άλλες ομάδες που τον ήθελαν: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για άλλες ομάδες, με τον ΠΑΟΚ ήταν κάτι που θέλαμε και οι δύο. Ήταν μία εύκολη απόφαση να έρθω εδώ, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ και κάπως έτσι κατέληξαν να πάω στον ΠΑΟΚ εκείνο τον Γενάρη (σ.σ. 2022). Με την οικογένειά μου είμαι πολύ δεμένος και συζητάμε τα πάντα, ειδικά με την σύντροφό μου. Η αλήθεια είναι ότι πήρα την απόφαση να πάω στον ΠΑΟΚ με πολύ μεγάλη όρεξη γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα, μία ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, διεκδικεί Πρωτάθλημα και Κύπελλο και κοντράρεται με άλλες μεγάλες ομάδες εδώ στην Ελλάδα, εδώ το ποδόσφαιρο το βλέπουν κάπως διαφορετικά».

Για το πρώτο του διάστημα στον ΠΑΟΚ: «Πήγα στα μέσα της περιόδου (σ.σ. 2021-2022), είχαμε πολλά παιχνίδια τότε, και για το Πρωτάθλημα και για το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα τερματίσαμε δεύτεροι, πήραμε μία θέση για την Ευρώπη και κοντραριστήκαμε μαζί με τις άλλες δυνατές ομάδες στα πλέι οφ. Φτάσαμε και στον τελικό του Κυπέλλου, ήταν μία συναρπαστική μάχη».

Για την περσινή σεζόν: «Όταν ήρθα στην ομάδα, επαναλαμβανόταν συνεχώς το ίδιο μοτίβο, είχαμε συνεχόμενα ματς. Έπρεπε να μάθω την ομάδα, την πόλη, δεν υπήρχε πολύς χρόνος διαθέσιμος. Η δεύτερη σεζόν άρχισε με τους καλύτερους όρους για μένα. Είχα πάρει πλέον ξεκάθαρες τις ιδέες του προπονητή, συμμετείχα στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ο προπονητής με εμπιστεύτηκε πολύ, έπαιξα αρκετά. Στο τέλος καταλήξαμε τέταρτοι στο Πρωτάθλημα, βγήκαμε στο Κόνφερενς Λιγκ, στο Κύπελλο φτάσαμε στον τελικό και αυτό είναι ένα σημάδι ότι είσαι μέσα στους καλύτερους. Σίγουρα απολαμβάνεις τον ανταγωνισμό στο ελληνικό Πρωτάθλημα, με τα πλέι οφ, υπάρχουν 3, 4 ομάδες που ανταγωνίζονται για τον τίτλο. Και τα πλέι οφ είναι πραγματικά μία συναρπαστική διαδικασία».

Για το ποια γλώσσα μιλάνε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, με δεδομένο ότι υπάρχουν Ισπανοί (εκείνος και ο Μπράντον) και αρκετοί που μιλάνε πορτογαλικά: «Μιλάμε κυρίως αγγλικά που μας βοηθάνε στην δουλειά, λίγα ελληνικά και όποτε μπορούμε, με τον Μπράντον, ισπανικά».

Για τα άδεια γήπεδα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο: «Υπήρχε ένα θέμα με τον Ολυμπιακό, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τις κερκίδες μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Σε εμάς αυτό δημιούργησε πρόβλημα γιατί έχουμε πολλά ντέρμπι αυτή την περίοδο και αναγκαζόμαστε να τα δίνουμε χωρίς τον κόσμο μας στην κερκίδα. Στην Ελλάδα, το κοινό, ειδικά αυτό του ΠΑΟΚ, είναι ενθουσιώδες και μας βοηθά πάρα πολύ, είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Μας δίνει ώθηση, ζούμε μία φανταστική ατμόσφαιρα με αυτό τον κόσμο και τώρα αναγκαζόμαστε να παίξουμε χωρίς τους οπαδούς στο πλευρό μας».

Για το πώς κυλά η φετινή σεζόν: «Πάει πολύ καλά η σεζόν, δίνουμε μία πραγματική μάχη στο Πρωτάθλημα, απολαμβάνουμε την πορεία μας στοπ Κύπελλο και το Κόνφερενς Λιγκ που ήδη είμαστε στους «16». Στο Πρωτάθλημα, είναι πολύ σημαντικό τι θα κάνουμε στα πλέι οφ, πώς θα πάρουμε τούς περισσότερους πόντους, γιατί ουσιαστικά είναι ένα νέο Πρωτάθλημα. Για μας το σημαντικότερο είναι να συνεχίσουμε όπως πάμε τώρα, να αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό τα παιχνίδια, να δίνουμε το μέγιστο σε κάθε ματς και να πάμε παιχνίδι-παιχνίδι. Τώρα έχουμε έναν μήνα μπροστά μας με πολλά παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Για το τι θα ήθελε να έχει πετύχει στο τέλος της σεζόν με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε όλους τους τίτλους μέσα: «Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι έτσι, μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα όπως έρχονται. Για μένα το πιο σημαντικό είναι το επόμενο παιχνίδι και τώρα αυτό που σκέφτομαι είναι μόνο το ματς με τον Παναθηναϊκό που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει να μπούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στην σεζόν».

Για τα όνειρα που κάνει για την καριέρα του: «Έχω πολλά όνειρα, αλλά αυτή την στιγμή σκέφτομαι ότι είμαι στην Ελλάδα, είμαστε μέσα στο Πρωτάθλημα, στο Κύπελλο, στην Ευρώπη, θα με ενθουσίαζε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο και να παίξω με τον ΠΑΟΚ στην καλύτερη δυνατή ευρωπαϊκή διοργάνωση (σ.σ. Τσάμπιονς Λιγκ)».

πηγη – www.ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρόδος: Κατέληξε 38χρονος κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου για κατοχή ναρκωτικών

Παραδίδεται ο νέος οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΠΟΥ: 30 φορές περισσότερα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη το 2023