rodos24.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΕΡ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝΡΟΔΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενθουσιασμένη με τη Ρόδο η Ολλανδή blogger Naomi Lauwerens

Κοινοποίηση

“Ρόδος, εκπληκτικό νησί, ιστορικό, αυθεντικό, κομψό και κοσμοπολίτικο»

Τη μοναδικότητα της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού με μακραίωνη ιστορία, πολιτισμό, φυσικό πλούτο, εξαιρετική γαστρονομία και αγνή, αυθεντική φιλοξενία, έννοιες απόλυτα ταυτόσημες αιώνες τώρα με τούτον εδώ τον τόπο, εξήρε η διάσημη Ολλανδή blogger Naomi Lauwerens, διαχειρίστρια του blog Authentic Chic Travel & Lifestyle (https://www.authenticchiclifestyle.com/), η οποία επισκέφθηκε τη Ρόδο από τις 9-14 Μαΐου 2024, σε ένα ταξίδι εξοικείωσης στο νησί, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών και τον tour operator Corendon της Ολλανδίας, με σκοπό την περαιτέρω προβολή του νησιού στην ολλανδική αγορά και όχι μόνον.
Το “Authentic Chic Travel & Lifestyle” είναι ένα blog που επικεντρώνεται σε καλοκαιρινές διακοπές, παρέχοντας παράλληλα πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για διάφορους προορισμούς και ενθαρρύνει τους Ολλανδούς να ανακαλύπτουν όλες τις ομορφιές του κόσμου.

«Η Ρόδος το εκπληκτικό αυτό νησί, που επισκέφθηκα μετά από άλλα ελληνικά νησιά, πολύ γραφικά και το καθένα διαφορετικό και μοναδικό, αποδείχθηκε μια ιστορική, αυθεντική, κομψή και κοσμοπολίτικη έκπληξη!» αναφέρει εντυπωσιασμένη η Naomi Lauwerens μιλώντας στον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιο Τόππο, κατά τη συνάντηση τους στο γραφείο του αντιδημάρχου, υπογραμμίζοντας:
«Διαπίστωσα ότι η Ρόδος έχει μια αφθονία κληρονομιάς και ιστορίας, αλλά και μια εκπληκτικά μεγάλη προσφορά μοντέρνων παραλιακών κλαμπ και εστιατορίων, που είναι υψηλού επιπέδου, κομψά διακοσμημένα και πολύ φιλόξενα, με αυτό το αυθεντικό ελληνικό κλίμα. Περάσαμε καταπληκτικά εξερευνώντας την πόλη της Ρόδου, μέρος του νησιού και απολαύσαμε τις διαμονές στα υπέροχα ξενοδοχεία μας. Μας άρεσε πολύ το ταξίδι και εντυπωσιαστήκαμε πολύ από το νησί σας».

Ο αντιδήμαρχος κ. Τόππος απόλυτα ικανοποιημένος από τον ενθουσιασμό των φιλοξενούμενων κατά την πενθήμερη παραμονή τους στη Ρόδο, υπογράμμισε: «Η Ρόδος έχει πραγματικά να επιδείξει όχι μόνο ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο συνδεδεμένο με την ιστορική της διαδρομή και τις παραδόσεις της, αλλά και πλούσιο φυσικό περιβάλλον, δράσεις για όλα τα γούστα, για παιδιά, οικογένειες αλλά και μοναχικούς ταξιδιώτες. Ως δημοτική αρχή λοιπόν εξακολουθούμε να προβάλλουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις μορφές τουρισμού, προωθώντας το γεγονός ότι αποτελεί παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο».
Η διάσημη Ολλανδή blogger Naomi Louwerens από το @AuthenticChica, ξεκίνησε την περιοδεία της στο νησί από την Μεσαιωνική Πόλη, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 1988, μαζί με τη ξεναγό Λέϊλα Σενγκέλια από το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου.

Επισκέφθηκε την Λίνδο, την Ακρόπολη και τον οικισμό, εξερεύνησε την ακτογραμμή και τα χωριά της περιοχής, έφτασε μέχρι τη Νότια Ρόδο και το Πρασονήσι και όπως αναφέρει:
«Τα αγαπημένα μας, εκτός από το εκπληκτικό υπαίθριο μουσείο της Unesco, δηλαδή την Παλιά Πόλη της Ρόδου, ήταν ο κόλπος Anthony Quinn, οι άκρως φωτογενείς Πηγές Καλλιθέας με την αρτ ντεκό αρχιτεκτονική και το εντυπωσιακό σκηνικό, το γραφικό χωριό Κοσκινού με τα δρομάκια του Instagram και τα πολύχρωμα σπίτια. Και φυσικά η Λίνδος, με τα αυθεντικά λευκά σοκάκια, τις βουκαμβίλιες, τα χαριτωμένα μαγαζιά και την εντυπωσιακή Ακρόπολη, που ανεβήκαμε με το ηλιοβασίλεμα! Θαυμάσαμε επίσης την μοναδική Κοιλάδα των Πεταλούδων και τις Επτά Πηγές με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Περάσαμε ένα ολόκληρο πρωινό εξερευνώντας την πόλη της Ρόδου, από την Ακρόπολη στο Μόντε Σμιθ μέχρι τα ιταλικής αρχιτεκτονικής κτίρια στο κέντρο του Μανδρακίου.

Απολαύσαμε τοπικά φαγητά σε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια με τοπικές γεύσεις, μια πραγματική αυθεντική γαστρονομική εμπειρία και πανδαισία, γευθήκαμε τα περίφημα ροδίτικα κρασιά και ζήσαμε την αγνή ελληνική φιλοξενία. Αλλά και η περιήγησή μας με ιστιοπλοϊκό από τη Λίνδο πρόσφερε επίσης μια μοναδική εμπειρία και εκπληκτικές προοπτικές της νοτιοανατολικής ακτής, τις οποίες κυριολεκτικά λάτρεψα. Ρόδος, μου έκλεψες την καρδιά και σίγουρα θα επιστρέψω για περισσότερα!» τόνισε η κα Louwerens, περιγράφοντας στον αντιδήμαρχο κ. Τόππο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού τις εντυπώσεις της από το νησί, το οποίο κυριολεκτικά λάτρεψε. Οι εντυπώσεις της δε από τη Ρόδο μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο, θα αναρτηθούν στο blog της www.AuthenticChicLifestyle.com στις αρχές Ιουνίου 2024.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη την επίσκεψη της στο νησί η Ολλανδή blogger όπου συνοδευόταν από έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού τα οποία την εφοδίασαν με έντυπο και ψηφιακό υλικό της Ρόδου, μοιράσθηκε με τους ακολούθους της στα social media του blog φωτογραφίες και posts καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί.

Στην υλοποίηση δε του ταξιδιού της συνέβαλαν καθοριστικά επιχειρηματίες της Ρόδου και συγκεκριμένα οι: Rodos Village- Mitsis Hotel, Mitsis Grand Hotel, Monza Car Rental, Tour Guide Association, Top Euro Travel – Representative of Corendon on Rhodes Island, Hellas Restaurant, Anastasia Triantafillou Winery, Pizanias restaurant.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κ. Βελόπουλος: Να μπουν δασμοί και να γίνονται ποιοτικοί έλεγχοι στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα

Β. Κικίλιας: Δημιουργούμε 10 νέες μονάδες δασοκομάντος σε ισάριθμες περιοχές της χώρας

Ρόδος: Κάηκαν ζωντανά τέσσερα σκυλιά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροικία