rodos24.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρινάκης: Στόχος της πρόσθετης αρωγής η ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών

Κοινοποίηση

«Μία από τις βασικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι η επίσπευση μεγαλύτερου μέρους της προκαταβολής έναντι της οριστικής αποπληρωμής… για να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

Για την πρόσθετη αρωγή από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά αγρότη της Θεσσαλίας που έχει υποστεί ζημιές, μίλησε στην ΕΡΤ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο που αφορά το σύνολο των εργαζομένων και των αιτημάτων τους, τα οποία είναι πολλές φορές κοινά, αφού βασική τους πηγή είναι η εισαγόμενη κρίση του πληθωρισμού.

“Αποδεικνύεται ότι αυτή η θεωρία της αντιπολίτευσης περί ακρίβειας και πληθωρισμού Μητσοτάκη δεν έχει καμία βάση.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει την υποχρέωση να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα, όπως και κάθε κυβέρνηση κάθε χώρας” τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

“Ένα βασικός πυρήνας αιτημάτων έχει να κάνει με τον Daniel και τις καταστροφές που υπέστησαν και οι ίδιοι και πολλοί άλλοι επαγγελματίες. Μία από τις βασικές παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι η επίσπευση μεγαλύτερου μέρους της προκαταβολής έναντι της οριστικής αποπληρωμής… για να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών. Εκεί που είχαν πάρει δηλαδή 2.000 ευρώ, όσοι μπουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα και κάνουν την αίτησή τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προκαταβολή δεν θα είναι 2000 ευρώ, αλλά θα αυξηθεί και θα πάει από 5.000 έως και μέχρι 10.000 ευρώ” πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το πώς θα οριστεί το μέγεθος της ζημιάς απάντησε: “Υπάρχει μια κλίμακα με βάση τα όσα αρχικά ανακοινώθηκαν μετά τον Daniel και ο λόγος που αρχικά ήταν 2.000 ευρώ και τώρα μεγαλώνει είναι γιατί έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις και είναι ένα ποσό το οποίο φαίνεται ότι είναι η ελάχιστη ζημιά και έτσι έχει νόημα να πάει εκεί η προκαταβολή και στη συνέχεια προφανώς αν υπάρχει και κάτι περισσότερο, θα καταβληθεί“.

“Τα αιτήματα δεν είναι μόνο τα θέματα της αρωγής είναι και το πετρέλαιο που ειδικά για τους αγρότες είναι ζωτικής σημασίας. Έγινε δύο χρονιές και προφανώς και εξετάζει η κυβέρνηση αυτό να επαναλαμβάνεται όποτε υπάρχει αυξημένη ανάγκη” πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Οι παροχές της κυβέρνησης αυτής είναι παροχές οι οποίες εξετάζονται συνεχώς. Δίνονται έξτρα χρήματα είτε σε αγρότες είτε σε άλλους επαγγελματίες από το πλεόνασμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας. Παρένθεση: Όσοι ειρωνεύονταν για παράδειγμα την την επενδυτική βαθμίδα, ας δούνε τα νέα για το δεκαετές ομόλογο και πόσο σημαντικό είναι στην ελληνική οικονομία και στο να μπορούν να στηρίζονται οι πολίτες. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει λοιπόν τους πολίτες, να ικανοποιεί σταδιακά τα αιτήματά τους με βάση και τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και δεν θα εξαγγείλει ποτέ κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να κάνει” είπε και τόνισε:

“Έτυχε στην κυβέρνηση, την ελληνική και σε όλες τις άλλες κυβερνήσεις να διαχειριστούν αλλεπάλληλες κρίσεις. Τι προσπαθεί λοιπόν να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αυτή; Να αυξάνει τις δυνατότητες, τη δυναμική, την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, αυξάνοντας παράλληλα το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών“.

Πήγη:www.newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαρινάκης: Η συνάντηση της Τρίτης Μητσοτάκη – αγροτών δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία

Ευρεία σύσκεψης στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τα γαλακτοκομικά προϊόντα – Λ. Αυγενάκης: Θα μπει τάξη προς όφελος των πολλών

Kαλοκαιρινές γιορτές των βρεφονηπιακών σταθμών της εταιρίας Α.Μ.Κ.Ε.